Siirry pääsisältöön

Loppukommentit

Kolme kuukautta harjoittelua takana ja aika palata takaisin Suomeen. Tässä vielä oma mielipiteeni ja loppukommentit harjoittelustani ja harjoittelupaikasta.

Odotukseni harjoittelupaikasta olivat heti alkuun todella korkealla ja ensivaikutelma sairaalasta oli todella lupaava. Tavoitteet, joita asetin harjoittelulleni, pitkälti täyttyivät. Pääsin näkemään ja tutustumaan klinikan eri osastoihin. Tapasin paljon uusia ihmisiä ja pääsin tutustumaan heidän työtehtäviinsä.  Urheiluklinikka sairaalalla on todella suuri ja heillä on hyvät lähtökohdat ja mahdollisuudet urheilun ja hyvinvoinnin saralla. Heillä on uudet tilat ja uudet laitteet. Työntekijät tulevat pääosin suoraan koulunpenkiltä, joten tietotaito on tuoretta.

Mitä pidempään klinikalla työskentelin, huomasin kuitenkin, että monet asiat hoidettiin niin kuin oli totuttu vuosien aikana. Vaikka sairaalalla työskentelee todella paljon nuoria opiskelijoita, mielestäni heidän tietojaan ja taitojaan hyödynnettiin aivan liian vähän. Mielestäni yksittäiselle työntekijälle tulisi antaa enemmän vastuuta ja työtehtäviä. Vastuu lisäisi kehittymistä ammattilaisena sekä toisi aivan uudenlaisen ilmapiirin klinikalle. Sain harjoittelun aikana monia ideoita, kuinka sairaalaa voitaisiin kehittää entistä paremmaksi ja kuinka joitakin aivan pieniä asioita muuttamalla laatua ja tehokkuutta pystyttäisiin parantamaan. Vanhat metodit, joihin oli totuttu, voitaisiin päivittää "ajan tasalle" sekä yksittäisestä työntekijästä otettava suurempi vastuu ja klinikasta voitaisiin tehdä entistä modernimpi, tehokkaampi sekä asiakasläheisempi paikka.

Aikani sairaalalla oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. Vaikkei itse työ aina tuonut uusia ideoita minulle tai opettanut uusia asioita, kuitenkin toisten työn seuraaminen , sairaalan toimintatapojen seuraaminen sekä kuinka asioita organisointiin, toi minulle paljon ajatuksia, mielipiteitä ja opetti minua. Näen monet asiat monesta eri näkökulmasta ja huomaan kuinka pienilläkin asioilla on merkitystä näin suuressa työyhteisössä. Tämän kokoisen klinikan pyörittäminen ei ole helppoa ja vaatii paljon resursseja. Harjoitteluni avasi minulle aivan uudenlaisen kuvan kannattavan ja hyvän yrityksen pyörittämisestä.

Aikani Saksassa antoi minulle aivan uudenlaisen kokemuksen ja kasvatti minua ihmisenä sekä liikunta-alan ammattilaisena.


Näkymä kuntosalin ikkunasta auringonlaskun aikaan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

First week in Singapore

Täällä sitä vihdoin ollaan toisella puolella maapalloa Singaporen kuumuudessa. Alkoi välillä tuntua jopa toivottomalta tämä vaihtoon lähteminen kaikkien kouluhommien ja töiden keskellä. Stressi meinasi viedä vallan kokonaan, mutta nyt onneksi saa jo hieman huokaista helpotuksesta. Tosin Singaporessa alkaa aivan uudenlaiset haasteet!  Lentomme lähti Suomesta Helsinki-Vantaan lentokentältä tiistaina 13.10 klo 23.55. Meitä lähti siis kaksi liikunta-alan opiskelijaa Kajaanin ammattikorkeakoulusta vaihtoon Singaporeen. Pääsimme istumaan lentokoneessa Essin kanssa vierekkäin, joten matka sujuin paljon joutevammin,kun oli joku kenen kanssa pystyi juttelemaan lennon ajan. Lento kestää Singaporeen noin 12 tuntia jos lentaa suoralla lennolla, muuten se ottaa aikaa vielä enemmän.. Meillä onneksi oli suorat lennot! Lento meni kaikenkaikkiin yllättävän nopeasti ja olimme perillä jopa hieman etuajassa alkuperäisestä aikataulusta. Paikallista aikaa kello oli 16.15, kun laskeuduimme eli 5 tuntia

What is going on here?!?

Aika on mennyt täällä kuin lentäen!!  Viikot kuluvat koulussa ja viikonloput tutustuessa Singaporeen. Alkaa jo hieman kauhistuttamaan, että meneekö aika jopa liian nopeasti.. Tekemisen puutetta ei ole tähän asti ollut ja tuskin tulee olemaankaan. Sitä paitsi nautin niistä hetkistä, kun saa vain olla tekemättä mitään erityistä. Täällä oman rauhan löytäminen ei kuitenkaan ole aina niin helppoa, koska asunnolla asuu viisi muutakin tyttöä ja makuhuone on jaettu toisen kanssa. Tähän asti kuitenkin yhteiselomme on sujunut hyvin mutkattomasti ja omaakin aikaa on ollut.. Olen aivan innoissani harrastusmahdollisuuksista, joita täällä on mahdollista harrastaa. Olen käynyt kuntosalilla viidesti viikossa ja uima-altaalla uimassa muutamia kertoja. Lisäksi olen päässyt laulamaan pitkästä aikaa ja tällä kertaa en karaokea!! Yksi vaihtareista oli innostunut koulun kitara klubista ja kyseli kiinnostaisiko jotakuta tulla laulamaan, kun hän soittaa kitaraa. Tuli aivan vanhat bändiajat mieleen j

Something what to do in Singapore

Ja taas on aikaa kulunut eteenpäin viime postauksesta... Ei meinaa täysin edes ajassa pysyä kunnolla mukana. Tekemistä riittää aivan mahdottomastij ja koko ajan tulee uusia suunnitelmia. Tylsää ei ole ollut hetkeäkään ja ei ole tarvinnut montaa minuuttia miettiä mihin sitä aikansa käyttää.. Tekemistä kyllä keksii..  Koulu tehtäviä on myös alkanut tulemaan jonkin verran, tuntuu ettei vielä ole päässyt oikein täysillä koulurytmiin mukaan, koska on niin paljon ollut kaikkea muutakin meneillään. Edellis viikonlopun sainkin viettää yksin omassa huoneessani, kun Essi lähti yhden kämppäkaverimme kanssa reissuun Kuola Lumpuriin. Itse lähdin perjantai-illalla katsastamaan Singaporen yöelämää ensimmästä kertaa täällä ollessani. No kokemus ei ollut mitenkään erityisen hulppea tai ihmeellisempi mitä Suomessa. Ihmisiä oli todella paljon ja tanssiminen oli lähestulkoon mahdotonta siinä tungoksessa. :D Seuraavan päivän vietinkin täysin omassa seurassani yksin kierrellen paikkoja täällä. Se oli it