Siirry pääsisältöön

First week in Singapore

Täällä sitä vihdoin ollaan toisella puolella maapalloa Singaporen kuumuudessa. Alkoi välillä tuntua jopa toivottomalta tämä vaihtoon lähteminen kaikkien kouluhommien ja töiden keskellä. Stressi meinasi viedä vallan kokonaan, mutta nyt onneksi saa jo hieman huokaista helpotuksesta. Tosin Singaporessa alkaa aivan uudenlaiset haasteet! 

Lentomme lähti Suomesta Helsinki-Vantaan lentokentältä tiistaina 13.10 klo 23.55. Meitä lähti siis kaksi liikunta-alan opiskelijaa Kajaanin ammattikorkeakoulusta vaihtoon Singaporeen. Pääsimme istumaan lentokoneessa Essin kanssa vierekkäin, joten matka sujuin paljon joutevammin,kun oli joku kenen kanssa pystyi juttelemaan lennon ajan. Lento kestää Singaporeen noin 12 tuntia jos lentaa suoralla lennolla, muuten se ottaa aikaa vielä enemmän.. Meillä onneksi oli suorat lennot! Lento meni kaikenkaikkiin yllättävän nopeasti ja olimme perillä jopa hieman etuajassa alkuperäisestä aikataulusta. Paikallista aikaa kello oli 16.15, kun laskeuduimme eli 5 tuntia edellä Suomen aikaa. Koneesta pois päästyämme lähdimme metsästämään matkalaukkujamme, jotka myös tulivat hyvin nopeasta ongelmitta. Nappasimme taksin heti laukut saatuamme, joka toi meidät suoraan koululle.

Koululta meitä tuli hakemaan opiskelija ”buddymme”, joka opasti meidät opiskelija-asuntoomme. Asunnolla meitä olikin jo vastassa kolme muuta vaihtaria. Kaiken kaikkiaan solussamme asuu yhteensä kuusi. Asumme siis suuressa kerrostalossa ja asuntomme on kolmannessa kerroksessa. Solussamme on kolme makkaria yhteensä, joten jaamme makuhuoneen huonekaverin kanssa. Vessa, suihku, keittiö ja olohuone ovat kaikki yhteisiä tiloja. Yleisesti solumme on siisti ja kodikas. Makuhuoneet ovat erittäin ahtaat kahdelle ihmiselle, mutta eiköhän niihin totu..

Päästyämme kämpälle saimme hetken aikaa purkaa laukkujamme, jonka jälkeen lähdimme porukalla syömään ja ostamaan tarvittavia ruokia. Ensimmäinen ilta meni todella nopesta. Kaikki tuli niin äkkiä, ettei mikään paikan nimi, ihmisten nimet ynnä muut jääneet mieleen. Opettelimme muun muassa metron käyttöä jo heti ekalle illalla... Tällaiselle maalaistytölle ei mikään perus kulkuväline. :D 

Seuraavana aamuna lähdimmekin heti seiskan maissa hakemaan opiskelijaviisumia, jossa menikin aikaa 11 asti… Meitä oli onneksi opastamassa opiskelija boddymme, koska muuten olisimme olleet täydellisesti hukassa! Paikan päällä aika meni lähinnä odotteluun ja istumiseen. Ihmisiä oli todella todella todella paljon. Pelkästään jono rakennukseen, johon menimme, oli jo sata metriä pitkä. Se onneksi meni nopeasti. Jouduimme jokainen ottamaan paikanpäällä uudet passikuvat, koska vanhat eivät syystä tai toisesta kelvanneet. No nyt on kuitenkin viisumi kunnossa ja erittäin kauniit kuvat passissa, joka on pääasia. :D  Iltapäivän sitten käytimmekin ahkerasti tutustuen kaupunkiin.

Perjantaiaamulla aloitimme päivän kokoontumalla koulussa, jossa meitä informoitiin tulevasta lukukaudesta ja seuraavista päivistä. Lopuksi saimme lukujärjestykset ja opiskelijapassit, joilla pääsemme kulkemaan koulun porteista ja käyttämään esimerkiksi koulun liikuntamahdollisuuksia, kuten uima-allasosastoa tai kuntosalia. Tosin ilman sumupitoisuuden vuoksi emme ole vielä päässeet kokeilemaan kampuksen uima-allasta, koska ne ovat olleet sen takia suljettuna. Sää on muuten ollut todella lämmin ja hiostava täällä. Aurinko ei vaan ole tullut kovin montee kertaa esille sumupilven takaata. Aurinkoisia päiviä odotellessa :) 

Viikonloppu kuluikin tutustuessa enemmän kaupunkiin ja metron käyttöön. Kävimme muun muassa China townissa ja Marina Bayssa sekä Little Intiassa. Aivan uskomattomat fiilikset ekoilta päiviltä. Onko tämä edes todellista? Täällä on kaikki aivan toisin kuin meillä Suomessa. Kaikki on täysin epätodellista, hienoa ja suurta!




Kommentit

  1. Hieno juttu, että perustit blogin ! Päästään vähän niinkuin matkalle mukaan kaikki. Nauti joka hetkestä ! Suukkoja ja terveisiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin varmasti ja kiitos paljon <3 Terkkuja paljon sinnekin kaikille :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Täällä kans yks innokas lukija! Niin, niin tuttuja fiiliksiä :) nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah varmasti :) Ja kyllä koitetaan nauttia ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

What is going on here?!?

Aika on mennyt täällä kuin lentäen!!  Viikot kuluvat koulussa ja viikonloput tutustuessa Singaporeen. Alkaa jo hieman kauhistuttamaan, että meneekö aika jopa liian nopeasti.. Tekemisen puutetta ei ole tähän asti ollut ja tuskin tulee olemaankaan. Sitä paitsi nautin niistä hetkistä, kun saa vain olla tekemättä mitään erityistä. Täällä oman rauhan löytäminen ei kuitenkaan ole aina niin helppoa, koska asunnolla asuu viisi muutakin tyttöä ja makuhuone on jaettu toisen kanssa. Tähän asti kuitenkin yhteiselomme on sujunut hyvin mutkattomasti ja omaakin aikaa on ollut.. Olen aivan innoissani harrastusmahdollisuuksista, joita täällä on mahdollista harrastaa. Olen käynyt kuntosalilla viidesti viikossa ja uima-altaalla uimassa muutamia kertoja. Lisäksi olen päässyt laulamaan pitkästä aikaa ja tällä kertaa en karaokea!! Yksi vaihtareista oli innostunut koulun kitara klubista ja kyseli kiinnostaisiko jotakuta tulla laulamaan, kun hän soittaa kitaraa. Tuli aivan vanhat bändiajat mieleen j

Something what to do in Singapore

Ja taas on aikaa kulunut eteenpäin viime postauksesta... Ei meinaa täysin edes ajassa pysyä kunnolla mukana. Tekemistä riittää aivan mahdottomastij ja koko ajan tulee uusia suunnitelmia. Tylsää ei ole ollut hetkeäkään ja ei ole tarvinnut montaa minuuttia miettiä mihin sitä aikansa käyttää.. Tekemistä kyllä keksii..  Koulu tehtäviä on myös alkanut tulemaan jonkin verran, tuntuu ettei vielä ole päässyt oikein täysillä koulurytmiin mukaan, koska on niin paljon ollut kaikkea muutakin meneillään. Edellis viikonlopun sainkin viettää yksin omassa huoneessani, kun Essi lähti yhden kämppäkaverimme kanssa reissuun Kuola Lumpuriin. Itse lähdin perjantai-illalla katsastamaan Singaporen yöelämää ensimmästä kertaa täällä ollessani. No kokemus ei ollut mitenkään erityisen hulppea tai ihmeellisempi mitä Suomessa. Ihmisiä oli todella paljon ja tanssiminen oli lähestulkoon mahdotonta siinä tungoksessa. :D Seuraavan päivän vietinkin täysin omassa seurassani yksin kierrellen paikkoja täällä. Se oli it