Siirry pääsisältöön

What is going on here?!?

Aika on mennyt täällä kuin lentäen!! 

Viikot kuluvat koulussa ja viikonloput tutustuessa Singaporeen. Alkaa jo hieman kauhistuttamaan, että meneekö aika jopa liian nopeasti.. Tekemisen puutetta ei ole tähän asti ollut ja tuskin tulee olemaankaan. Sitä paitsi nautin niistä hetkistä, kun saa vain olla tekemättä mitään erityistä. Täällä oman rauhan löytäminen ei kuitenkaan ole aina niin helppoa, koska asunnolla asuu viisi muutakin tyttöä ja makuhuone on jaettu toisen kanssa. Tähän asti kuitenkin yhteiselomme on sujunut hyvin mutkattomasti ja omaakin aikaa on ollut..


Olen aivan innoissani harrastusmahdollisuuksista, joita täällä on mahdollista harrastaa. Olen käynyt kuntosalilla viidesti viikossa ja uima-altaalla uimassa muutamia kertoja. Lisäksi olen päässyt laulamaan pitkästä aikaa ja tällä kertaa en karaokea!! Yksi vaihtareista oli innostunut koulun kitara klubista ja kyseli kiinnostaisiko jotakuta tulla laulamaan, kun hän soittaa kitaraa. Tuli aivan vanhat bändiajat mieleen ja päätin lähteä kokeilemaan. Eipä se mitään otakaan, jollei annakaan.. Olemme nyt muutaman kerran treenanneet yhdessä paria kappaletta. Aivan mahtavaa on ollut! Nautin todella paljon J



Nyt hieman viikonlopun reissuistamme, joita olemme jo ehtineet kokea ja näkeä!

Ensimmäisenä viikonloppuna kävimme tutustumassa China Towniin ja Little Intiaan sekä Marina Bayhin.  Nimistäkin jo voi päätellä mitä nämä paikat pitävät sisällään. China Town oli enemmän minun juttuni, koska siellä oli enemmän shoppailtavaa omaan makuuni. China Townista löytyy siis paljon pieniä halpoja putiikkeja, joista on esimerkiksi helppo lähteä etsimään tuliaisia. Putiikeissa myytiin paljon erilaista tavaraa vaatteista elektroniikkaan. Vaatteet eivät olleet vain Kiinalaisia vaatteita, vaan tyylejä löytyi monia. Putiikkien lisäksi sieltä löytyy myös kiinalaisia temppeleitä ja pitkä katu täynnä ravintoloita. Olemme käyneet yhdessä temppelissä sisällä, mutta muuten emme ole temppeleitä erikseen kierrelleet. 




Little Intia puolestaan oli täynnä pikku putiikkeja Intialaiseen tyyliin. Siellä myytiin paljon Intialaisia vaatteita ja koruja. Vaatteet ja korut olivat todella upeita useimmat, mutta eipä tällainen Eurooppalainen sellaisia kuteita missään tarvitse. Jos olisi naamiaiset tiedossa, silloin niitä voisi harkita.. Intialainen ruoka, jota söin, oli todella mausteista. Itse tykkään mausteisesta ruoasta, joten pidin erityisesti tästä ruoasta, mutta jos mausteinen ruoka ei normaalistikaan maista, silloin intialainen ei välttämättä ole oikea vaihtoehto. Little Intiassa oli myös temppeleitä, mutta niissä emme käyneet sisällä..



Little Intian ja China Townin lisäksi vietimme aikaa myös Marina Bayssä. Marina Bay on aivan uskomaton näky tällaiselle maalaisjuntille. Pilvenpiirtäjiä rakennettu vieri viereen, joita osaa koristaa erilaiset valaistukset. Siellä sijaitsee muun muassa Marina Bay Sands hotel, joka on käsittämättömän upea näky sekä ulkoota, että sisältä! Hotellin yhteydessä on mielettömän suuri ostoskeskus, jonne on muun muassa rakennettu joki, jossa kulkee muutamia veneitä. Hintaa en ole käynyt kysymässä, mitä veneajelu mahtaisi kustantaa. Hotellin takana puolestaan avautuu vihreä jättikokeinen puutarha Gardens by the Bay, jossa on sekoitettu luontoa sekä teknologiaa. Siellä suurimpina vetonauloina ovat noin 50 metriä korkeat ihmisen luomat superpuut. Iltaisin puutarhassa pidetään hulppea valo-show, jota ehdottomasti suosittelen jokaiselle joka Singaporeen tulee.
Marina Bayssä näit myös maailman suurimman maailmanpyörän Singapore Flyer. Siellä emme vielä ole kerinneet käydä, mutta täytyyhän sekin vielä kokea!
Lisäksi kävimme ihailemassa Merlion parkissa olevaa Merlion patsasta, joka sylkee vettä suustaan. Patsas on Singaporen virallinen symboli ja se esittää puoliksi leijonaa ja puoliksi kalaa.

Marina Bay Sands Hotel
Gardens by the Bay

LightShow


Merlion patsas

Toisen viikonloppumme vietimmekin eläimiä katsellessa. Lähdimme lauantai-illalla night safarille, joka nimestä päätellen on pimeällä. Olimme perillä safarilla noin kuuden aikaan ja kävimme heti alkuun ostamassa sinne sisäänpääsyliput. Lippuja ostaessa meille kerrottiin, että pääsemme sisälle vasta vartin yli kahdeksan. Meillä oli siis reilu kaksi tuntia aikaa odottaa, että pääsemme edes sisälle. Onneksi portilla oli muutamia tuliaiskauppoja ja ravintoloita, joissa sai tapettua aikaa. Maistoimme muun muassa Singapore Slingiä odotellessamme. Singapore Sling on paikallinen drinkki, joka ehdottomasti täytyy maistaa jos Singaporessa käy. Ennen kuin pääsimme itse safarille sisälle, portilla meitä viihdytti miesryhmä, joka esitti meille tulitansseja. Lopulta, kun olimme päässeet porttien toiselle puolelle, meitä odottikin siellä vielä tunnin jono... Safarilla oli mahdollista kulkea kävellen merkattuja reittejä pitkin sekä kävelyn lisäksi siellä kulki vaunuja jotka tekivät safarilla noin 40 minuutin kierroksen. Menimme siis hölmöinä ensin jonottamaan vaunuajelulle, jossa saimmekin jonottaa seuraavan tunnin.. Kun kierros oli ohitse, huomasimme, että jonoa vaunuille ei enää ollut. Olisi siis kannattanut ensin kiertää kävellen merkatut reitit ja vasta sen jälkeen mennä vaunukierrokselle. Aivan kierrosten päätteeksi menimme katsomaan vielä yhden näytöksen, jossa meille esiintyi muutamia safarin elukoita. Ja kuinka ollakaan tämän kaiken päätteeksi, multa hajosi vielä toinen varvaskenkä! Kävelin siellä sitten hetken ilman toista kenkää ja ennen kuin lähdimme safarilta pois, ostin uudet läpyskät tuliaiskaupasta. :D Kaiken puolin muuten, jos jonotusta ei huomioida, safari oli näkemisen arvoinen. Oma ehdoton suosikkini safarilla oli elefantit! Safarilla olisi ollut myös paljon muita näytöksi, jotka meiltä jäi näkemättä jonotuksen vuoksi. Siellä olisi ollut muun muassa leijonien ja tiikereiden syöttö, joka olisi varmasti ollut mielenkiintoista nähdä. Kantapään kautta oppineena, ehkä ensikerralla viisaampia tai ainakin osaa muille kertoa miten kannattaa toimia! J



"Singapore Sling" Ja että olikin hyvää!!

Viime viikonloppu menikin shoppaillessa pitkin poikin eri ostoskeskuksissa ja Universal Studiossa! Lauantaina tarkoituksemme oli lähteä katsomaan kiinalaista puutarhaa, jonne myöskin päädyimme. Tosin poikkesimme sen reissun aikana moniin ostoskeskuksiin joista matkaamme tarttui yksi jos toinenkin pussillinen ostoksia. Kiinalainen puutarha ei ollut mitenkään ihmeellinen. Siellä oli muun muassa patsaita kiinalaisista horoskoopeista, joista pystyi etsimään oman horoskooppinsa. Kukko paljastui minun kiinalaiseksi horoskoopikseni. 




Sunnuntaina heräsimme jo hyvissä ajoin ja lähdimme kohti Sentosan saarta, jossa Universal Studio sijaitsee. Ostimme kokopäivälipun joka maksoi päälle 70 dollaria. Siellä olisi ollut myös mahdollisuus ostaa ns. VIP-lippu, jolla olisi ollut mahdollista päästä jonojen ohitse, mutta emmehän me sitä taas älynneet, kun muutenkin jo tavallisen lipun hinta kauhistutti sen verta paljon.. Alueen sisällä huomasimme jo heti ensimmäisessä laitteessa, että olisi sittenkin kannattanut laittaa hieman enemmän rahaa lipun hintaan, sillä jonotimme noin tunnin verran 4D vuoristorataan. Loppujenlopuksi olimme tasan kolmessa laitteessa ja muuten kiertelimme näytöksiä ja putiikkeja joita alueelle oli.  Ehdottomasti paras laita, jossa kävimme, oli 4D vuoristorata, johon jonotimme tunnin verran. Muuten laitteet tuntuivat suht kesyiltä, joten jos vauhtia kaipaa, en välttämättä suosittele Universal Studiota niille. Lapsille paikka on taas aivan paratiisi. Sillä kaduille käveli jatkuvasti satuolentoja, joiden kanssa sai mennä ottamaan yhteiskuvia. Päivän päätteeksi kävimme Hard Rock Cafessa, joka myös on Sentosan saarella, syömässä burger-ateriat. 
















Kommentit

  1. Kiitos taas upeasta postauksesta, oli kiva tehdä tässä arjen keskellä nojatuolimatka Singaporeen ! Terveisiä täältä pimeyden keskeltä, päivät lyhenee ja haaveilen (edes !) Espanjan lennoista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kerro takaisin terveisiä sinne kaikille! :) Kiva kuulla että jaksat lukea näitä mun kirjoituksiani :)

      Poista
  2. Tosi kiva lukea näitä sun matkajuttuja! Tsemppiä vaihtoon! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Aika menee kauheen nopeesti,tuntuu että kohta pitää palata jo Suomeen takasin..

      Poista
  3. Oikein oikein mukavaa joulua ja uuttavuotta sinne pallon toiselle puolelle. Kerran vain on nuori, nauti olostasi Petra.
    Kiitos kortista, tuli jo perille. terveisin Tuula

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

First week in Singapore

Täällä sitä vihdoin ollaan toisella puolella maapalloa Singaporen kuumuudessa. Alkoi välillä tuntua jopa toivottomalta tämä vaihtoon lähteminen kaikkien kouluhommien ja töiden keskellä. Stressi meinasi viedä vallan kokonaan, mutta nyt onneksi saa jo hieman huokaista helpotuksesta. Tosin Singaporessa alkaa aivan uudenlaiset haasteet!  Lentomme lähti Suomesta Helsinki-Vantaan lentokentältä tiistaina 13.10 klo 23.55. Meitä lähti siis kaksi liikunta-alan opiskelijaa Kajaanin ammattikorkeakoulusta vaihtoon Singaporeen. Pääsimme istumaan lentokoneessa Essin kanssa vierekkäin, joten matka sujuin paljon joutevammin,kun oli joku kenen kanssa pystyi juttelemaan lennon ajan. Lento kestää Singaporeen noin 12 tuntia jos lentaa suoralla lennolla, muuten se ottaa aikaa vielä enemmän.. Meillä onneksi oli suorat lennot! Lento meni kaikenkaikkiin yllättävän nopeasti ja olimme perillä jopa hieman etuajassa alkuperäisestä aikataulusta. Paikallista aikaa kello oli 16.15, kun laskeuduimme eli 5 tuntia

Something what to do in Singapore

Ja taas on aikaa kulunut eteenpäin viime postauksesta... Ei meinaa täysin edes ajassa pysyä kunnolla mukana. Tekemistä riittää aivan mahdottomastij ja koko ajan tulee uusia suunnitelmia. Tylsää ei ole ollut hetkeäkään ja ei ole tarvinnut montaa minuuttia miettiä mihin sitä aikansa käyttää.. Tekemistä kyllä keksii..  Koulu tehtäviä on myös alkanut tulemaan jonkin verran, tuntuu ettei vielä ole päässyt oikein täysillä koulurytmiin mukaan, koska on niin paljon ollut kaikkea muutakin meneillään. Edellis viikonlopun sainkin viettää yksin omassa huoneessani, kun Essi lähti yhden kämppäkaverimme kanssa reissuun Kuola Lumpuriin. Itse lähdin perjantai-illalla katsastamaan Singaporen yöelämää ensimmästä kertaa täällä ollessani. No kokemus ei ollut mitenkään erityisen hulppea tai ihmeellisempi mitä Suomessa. Ihmisiä oli todella paljon ja tanssiminen oli lähestulkoon mahdotonta siinä tungoksessa. :D Seuraavan päivän vietinkin täysin omassa seurassani yksin kierrellen paikkoja täällä. Se oli it